Recreatie

De Baai van de Somme biedt u een grote variëteit aan van parken, natuurlijke sites en musea. Het is een ongerepte streek met duinen, moerassen en weiden. Een perfecte regio voor vele soorten recreatie.

wandelingen

Wij bieden u een grote hoeveelheid aan, van in kaart gebrachte wandelingen en dit in het Nederlands en het Frans. Deze kaarten, die wij u gratis ter beschikking stellen, leiden u door de pracht van deze streek.

pétanque

Op het domein heeft u een privé pétanque veld en de benodigde uitrusting, die u kan gebruiken tot 22.00 uur.

Bois de cise

In deze schilderachtige plaats met zijn belle époque huizen, verspreid gelegen in het bos, kan je al wandelend genieten van natuur en architectuur. Vanop de klif kan je met een trap neerdalen tot op het keienstrand.

Le hourdel

Op het uiterste punt van de baai, in de kleine vissersplaats Le Hourdel, kan u tijdens een wandeling op het keienstrand het geluk hebben om zeehonden te spotten, zwemmend in het water of uitrustend op het strand. De grootste zeehonden kolonie van Frankrijk,  bestaande uit een 500-tal dieren, leeft in dit gebied.

Baai van de Somme

Tussen Le Crotoy en Saint-Valery is het bij laag tij mogelijk met een gids de baai over te steken. Het is een zeer interessante en verfrissende manier om uw dag te spenderen, waarbij u tijdens de overtocht uitleg krijgt over fauna en flora in de baai.

het park van Marquenterre

Dit ornithologisch park is de pleisterplaats voor meer dan 300 vogelsoorten en strekt zich uit over 200 hectaren. De 6km aan wandelpaden en de observatieposten bieden u een unieke opportuniteit om zeldzame vogelsoorten te zien en er iets meer over te weten te komen.

Watersporten

Op verschillende plaatsen in de regio wordt de mogelijkheid geboden, watersporten te beoefenen.
Waarom eens geen kanotocht maken op de Somme op je eigen tempo ?

de hortillonnages

Deze stadstuinen in Amiens kan u bezoeken met platte boten, die door de vele kleine kanalen varen. Geniet van uw tijd in deze bootjes terwijl de gids u vertelt over het ontstaan van dit moeras. Bewonder de vele prachtige tuinen langsheen uw route. Een ideale uitstap om te combineren met een bezoek aan het historische centrum van Amiens.