Bezienswaardigheden

Geniet van de vele plaatsen die de Baai van de Somme u biedt of steek de grens over naar de kust of het binnenland van Normandië. Wil u wat verder gaan dan kan je op een uurtje rijden door de oude, middeleeuwse straten van Rouen wandelen en u verrijken met de geschiedenis van “Jeanne d’Arc”. Blijft U liever in Picardië ? Bewonder dan ’s avonds het kleurrijke lichtspektakel op de muren van de kathedraal van Amiens, nadat u deze stad een bezoek hebt gebracht.

Hieronder vindt u alvast enkele ideeën in de regio Picardië – Normandië.

RAMBURES
Château Fort

Een prachtig onderhouden 11de eeuwse burcht met kleurrijke rozentuin. Deze burcht is enkel te bezoeken met een gids, die u rondleidt doorheen de burcht en u graag meer vertelt over zijn geschiedenis.

BLANGY-SUR-BRESLE
MUSÉE DU VERRE

De Manoir de Fontaine bevat naast het glasmuseum, met zijn mooie collectie parfumflessen, ook nog andere permanente en tijdelijke tentoonstellingen, waaronder het boerderijmuseum. Na een bezoek aan het museum wordt de mogelijkheid geboden een demonstratie van een glasblazer te volgen. 

Eu
MUSÉE DU VERRE

In de oude glasfabriek is vandaag een museum gevestigd, waar u wat meer leert over de geschiedenis van de glasindustrie en de werking van de verschillende machines die er opgesteld staan. Daarnaast beschikt het museum ook over een collectie unieke parfumflessen.

Eu
CHÂTEAU MUSÉE louis-philippe

Dit 16de eeuws kasteel was gedurende lange tijd de verblijfplaats van edellieden. De smaak van de bewoners uit verschillende tijdsperiodes vinden we dan ook nog terug in het interieur. In de tuin en het park rondom het kasteel kan u gerust een tijdje rondkuieren.

le tréport

Een wandeling in deze oude vissersstad met rotsachtige stranden en witte kliffen is zeker de moeite waard. Met het gratis kabelspoor geraak je snel bovenop de kliffen, waar je kan genieten van het panoramisch uitzicht. Een heerlijke maaltijd in één van de vele visrestaurants mag hier zeker ook niet ontbreken.

Mers-les-bains

In deze badplaats  met zijn gekleurde huizen, waant u zich in de tijd van de belle époque.
Maar ook een wandeling die je bovenop de kliffen brengt is de moeite waard.

saint-valery-sur-somme

Een bezoek aan het bekendste dorp van de baai mag zeker niet ontbreken. Je kan via de visserswijk met zijn kleine huisjes naar de kapel van de vissers stappen. Ook een wandeling door het middeleeuws gedeelte , met zijn bloemenstraten, aan de andere kant van Saint Valery is de moeite waard.
Op de Quai Perrée kan je op het toeristisch treintje stappen of een boottocht reserveren om de zeehonden in de baai te gaan spotten.

noyelles-sur-mer
CIMETIÈRE CHINOIS de nolette

Op deze serene rustplaats, gelegen in de velden, rusten meer dan 800 Chinese gastarbeiders. Veel van deze stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog stierven door de Spaanse griep.

valloires
abdij en tuinen

In Argoules kan je een deel van de abdij van de cisterciënzers met gids bezoeken, waaronder kloostergang en kerk. Maar vooral de tuin die opgedeeld is in verschillende thema’s en kleuren is een streling voor het oog en het bezoeken meer dan waard.

amiens

De hoofdstad van de Somme-streek is een “must” voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, natuur en cultuur. Vergeet zeker niet het huis van Jules Vernes te bezoeken en pik ’s avonds het lichtspektakel mee op de kathedraal van Amiens.

Rouen

Rouen, de hoofdstad van Normandië, gelegen langs de Seine, verdient zeker een bezoek. Jeanne d’Arc had een link met deze historische stad en is daarom nog steeds aanwezig in het straatbeeld. Flaneren in de oude straten met vakwerkhuizen en artistieke gevels brengt ons even terug in de tijd. De kathedraal, de kerk Jean d’Arc en het Gros Horloge zijn maar enkele van de belangrijke blikvangers van deze stad.